Siirry suoraan sisältöön

Teollinen mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DJ56-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 12.06.2022

Ajoitus

22.08.2022 - 14.10.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Puhtaat ja älykkäät ratkaisut

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Markus Räsänen

Ryhmät

  • BIO21
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM21S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tuntee eri mikrobiluokkien erikoispiirteet. Hän tuntee hyöty- ja haittamikrobien esiintymistä eri ympäristössä; elintarviketuotannon, ympäristötekniikan sekä teollisuusympäristön sovelluksissa. Mikrobiyhteisöjen kasvuun vaikuttavat tekijät ja niiden hallinta on hänelle tuttuja. Hän hallitsee mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa soveltaa niitä.
Opiskelija osaa työskennellä aseptisesti, hallitsee tärkeimmät mikrobiologiset perusmenetelmät ja ymmärtää eri hygieniatasojen erot sekä niiden käyttövaatimukset.

Sisältö

1. Mikrobien luokitus bioteknisestä näkökulmasta
2. Mikrobien tunnistamismenetelmät ja mikroskopointi
3. Aseptinen työskentely ja sterilointi
4. Kasvatustekniikat, kasvun seurata
5. Mikrobien esiintyminen erilaisissa ympäristöissä ja niiden hyväksikäyttö eri tarkoituksiin

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- toimia opiskelijatyhmän jäsenenä

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- toimia opiskelijatyhmän jäsenenä

Esitietovaatimukset

Biotieteiden perusteet