Siirry suoraan sisältöön

Musiikin opettaminen ja luova toiminta ryhmässä 2 (10 op)

Toteutuksen tunnus: KX00DW95-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

29.11.2021 - 12.12.2021

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

10 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikin tiimi

Toimipiste

Musiikki

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Musiikin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Maria Mäntylä
  • Sanna Vuolteenaho
  • Minna Lamppu
  • Laura Juvonen
  • musiikki virtuaali
  • Hanna-Maija Aarnio

Vastuuopettaja

Sanna Vuolteenaho

Ryhmät

  • KXF20S1
    Musiikin tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ja tunnistaa musiikin vaikutuksia sekä niiden merkitystä erilaisten ihmisten oppimiselle. Hän kykenee soveltamaan tätä suunnitellessaan ryhmätoimintaa. Hän tunnistaa myös erityisiä tuen tarpeita oppimisessa sekä kykenee etsimään näihin sopivia pedagogisia lähestymistapoja ja menetelmiä. Opiskelija osaa kehittää pedagogisessa toiminnassaan luovuuden, ilmaisun, improvisoinnin ja musiikillisen keksimisen työvälineitä sekä reflektoida hankkimaansa tietoa sitoen teoriaa käytäntöön. Hän osaa reflektoida erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden haasteita sekä niiden vaikutusta pedagogin käyttämiin menetelmiin ja työtapoihin. Opiskelija kykenee tunnistamaan ryhmänprosessiin liittyviä tekijöitä. Opiskelija kykenee reflektoimaan luovuuden, ilmaisun, improvisoinnin ja musiikillisen keksimisen merkitystä sekä niiden tukemiseen tähtääviä pedagogisia lähestymistapoja ja niihin liittyvää tietoa. Opiskelija osaa hyödyntää aktiivisesti reflektiivistä oppimisotetta oman oppimisensa suuntaamisessa ja kehittymisen havainnoinnissa.

Sisältö

Luovuus ja elämän kulku, oppiminen ja erityisen tuen tarve, musiikillinen keksintä ja oppijalähtöisyys pedagogisissa käytännöissä, opetus- ja ohjaustilanteiden suunnittelu ja toteutus, muusikkous pedagogin työssä, reflektointi yksin ja yhdessä.

Aika ja paikka

Vamukaopetukseen varattava tiistaisin klo 9-17 ja torstaisin 9-15 luokissa AS102 ja AS411 mikäli lukkarilakanassa ei ole toisin kerrottu. Myös maanantaisin vapaastivalittavia moduuliopintoja klo 17-19. Tarkka lukujärjestys julkaistaan myöhemmin. VAMUKA 1+2+3+4 tiedotteena.
Vamukan megapäivä to 13.1. klo 9-10, 10.15-11.45 oppimisympäristöt. Opetus alkaa ti 18.1.

Oppimateriaalit

Opettajan ohjeistuksen mukaan/ opettajan antama materiaali

Opetusmenetelmät

Aktivoiva luento
Ohjatut harjoitukset
Opintokäynti
Ryhmäohjaus
Tehtäväohjattu opetus
Työpaja

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

pedagogiset sovellukset sovitaan toteutusvastaavan kanssa

Lisätietoja opiskelijoille

Tarkempi opintojakson sisältö annetaan opintojakson alussa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa suunnitella ilmaisua, keksimistä ja oppimisen iloa tukevaa oppijalähtöistä musiikkitoimintaa sekä tunnistaa mahdollisuuksia tukea erilaisten ihmisten luovaa toimijuutta. Hän osaa tunnistaa erilaisiin opetus- ja ohjaustilanteisiin sopivia lähestymistapoja, pedagogisia työvälineitä sekä opettajan pedagogisten valintojen merkitystä oppimiselle ryhmässä. Hän osaa reflektoida omaa oppimistaan ja siinä herääviä tunteita sekä kokemiaan ja näkemiään opetustilanteita. Opiskelija osaa toimia työryhmän aktiivisena jäsenenä, antaa rakentavaa palautetta erilaisissa ryhmätyön vaiheissa sekä etsiä aktiivisesti ratkaisuja ryhmätyössä esiin tuleviin haasteisiin. Hän kykenee tietoisesti ohjaamaan omaa asemoitumistaan erilaisissa työryhmissä sekä tunnistamaan omaa kehittymistään vuorovaikutustilanteissa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi
Oppimispäiväkirja/Portfolio
Oppimistehtävä

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa suunnitella musiikkitoimintaa ja reflektoida oppimista elämänkulun eri vaiheissa. Hän osaa huomioida ihmisten erilaisten ominaisuuksien sekä tuen tarpeiden vaikutuksia musiikkitoiminnan suunnittelussa sekä tunnistaa opettajan pedagogisten valintojen merkitystä oppimiselle ryhmässä. Hän osaa reflektoida omaa oppimistaan sekä kokemiaan ja näkemiään opetustilanteita. Opiskelija osaa toimia työryhmän aktiivisena jäsenenä ja antaa rakentavaa palautetta erilaisissa ryhmätyön vaiheissa.