Siirry suoraan sisältöön

Konservointiprojekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00DN37-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2021 - 31.08.2021

Ajoitus

23.08.2021 - 17.09.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 16

Koulutus

  • Konservoinnin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Päivi Ukkonen

Vastuuopettaja

Päivi Ukkonen

Ryhmät

  • KXA18S1
    Konservoinnin tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää konservointi- ja museoalan projektityyppisen työn luonteen ja projektityöhön sisältyvät vaatimukset koskien sopimuksia, aikatauluja, työn suunnittelua, projektin hallintaa, dokumentointia. Opiskelija ymmärtää projektityöskentelyn periaatteet.
Opiskelija ymmärtää yhteistyötaitojen ja sidosryhmätoiminnan merkityksen.
Opiskelija syventää oman alansa osaamista ja pystyy arvioimaan omaa osaamistaan projektin osana. Opiskelija harjaantuu hankkimaan ja muokkaamaan tietoa eri lähteistä ja suhteuttamaan aiemman tiedon uuteen tietoon.
Opiskelija kehittää oman työskentelyn arviointia ja soveltamisosaamistaan.

Sisältö

Työelämän kanssa yhteistyössä tehtävä projekti, joka voi koostua erilaisista konservaattorin ja museotyöntekijän tehtävistä museokentällä tai yksityisessä toimeksiannossa. Se voi olla konservoinnin näkökulmasta tehtyä inventointia, kokoelman vauriokartoitusta, olosuhdekartoitusta, varastointisuunnittelua, käytännön konservointityötä, materiaalien tunnistamista ja analysointia, dokumentointia ja raportointia jne.

Aika ja paikka

Syksyllä 2021 tapahtuva järjestelytoiminta sekä tapahtuma-ajankohdat 12.11.2021 sekä viikko 46/2021. Työskentely kampuksella sekä ryhmän kesken organisoituen. Ohjaustilaisuudet lähiopetuksena sekä tarvittaessa etänä Teams PAKO18-työtilassa.

METKOS-hankkeen osalta työskentely yhteistyökumppanin tiloissa.

Oppimateriaalit

Mediataiteen osalta jaetaan ennakkoaineistona valitut artikkelit.

Opetusmenetelmät

Ryhmätyönä toteutettavat konservointialan projektit ja niiden raportointi, konservointialan tapahtuman järjestäminen ja ohjelman tuottaminen tapahtumaan sekä konservoinnin pr-toiminta.
Osallistuminen METKOS-hankkeeseen.
Opiskelijat jaetaan opintojaksolla omiin teemallisiin ryhmiin.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla toteutettavissa projekteissa tiivis työskentely työelämän yhteistyökumppanien kanssa. Työskentely työelämätilaukseen.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä, kirjallinen raportti työskentelystä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei valinnaisia suoritustapoja syksyllä 2021

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan viikkotyömäärä 1,5 opintopistettä kohti on 40 tuntia, josta noin 17 tuntia on kontaktiopetusta lehtorin kanssa. Loput tunneista osoitetaan joko työskentelyyn kirjallisuuden kanssa tai itsenäiseen käytännön työhön. 1 opintopiste (op) vastaa työmäärältään 27 tuntia (h).

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson aineistot ja tiedotteet tallennetaan oj:n työtilaan.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet ja osaa tunnistaa omaa osaamistaan. Opiskelija tunnistaa itsessään yhteistyö- ja viestintäosaamista ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan markkinoiden monimuotoisiin tarpeisiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
Opiskelija käyttää tarkoituksenmukaisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Opiskelija luo yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa
Opiskelija hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.
Opiskelija kehittää toimijoiden kanssa käytännöllisiä ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan työelämän monimuotoisiin tarpeisiin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa ansiokkaasti projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
Opiskelija analysoi ja kehittää monipuolisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Opiskelija osaa tulkita yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria ja rakentaa sitä muiden toimijoiden kanssa.
Opiskelija analysoi ja kehittää asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.
Opiskelija kehittää muiden toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan työelämän monimuotoisiin tarpeisiin.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet ja osaa tunnistaa omaa osaamistaan. Opiskelija tunnistaa itsessään yhteistyö- ja viestintäosaamista ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan markkinoiden monimuotoisiin tarpeisiin.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen projektien toteutukseen sekä ryhmäkohtaisesti vertaisarviointi ja itsearviointi.

Lisätiedot

Opintojakson toteutumaa arvioidaan yhdessä projektiyhteisön kanssa.