Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys kultturisektorilla (5 op)

Toteutuksen tunnus: KU00EI35-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.05.2021 - 16.05.2021

Ajoitus

25.10.2021 - 31.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Kulttuuripalvelut ja musiikki

Toimipiste

Hämeentie 153

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

30 - 40

Koulutus

  • Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tytti Huhtaniska

Vastuuopettaja

Leena Björkqvist

Ryhmät

  • KXB20S1
    Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet
- tunnistaa yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen
- perustaa yrityksen tai toimia kevytyrittäjänä
- tekijänoikeuden perusteet
- tuotteistaa omaa osaamistaan
- tehdä liiketoimintasuunnitelman
- kehittää yritystä asiakaslähtöisesti
- soveltaa yrittäjyyteen oman alansa arvoperustaa ja ammattieettisiä periaatteita

Sisältö

- Yrittäjyysekosysteemi
- Yrittäjäidentiteetti
- Yrittäjyyden aloittaminen ja päättäminen
- Tekijänoikeus
- Yrityksen kehittäminen asiakaslähtöisesti ja kehittämiseen liittyvät muutostilanteet
- Digitalisoitumisen vaikutukset yrittäjyyteen
- Yritystoiminnan etiikka

Oppimateriaalit

Opas yrittäjyyteen 2021

Opetusmenetelmät

Tentti
Luennot
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Harjoitukset

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

20% voi suorittaa esseillä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 op luennot ja työpajat
2 op tehtävät, liiketoimintasuunnitelma
1 op verkkotentti

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää yritysidean, tuotteistaa sitä liiketoimintasuunnitelman avulla ja esitellä sen. Hän osaa tunnistaa yrittäjyyteen kuuluvia mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää eettiseen yritystoimintaan liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää asiakaslähtöisen yritysidean, tuotteistaa sen liiketoiminnaksi ja esitellä sen. Hän osaa analysoida yritystoiminnan mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää menestyvään ja eettiseen yritystoimintaan liittyvät nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Läsnäolo
Harjoitustehtävät
Tentti