Siirry suoraan sisältöön

Äänitekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EZ18-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 31.05.2022

Ajoitus

06.09.2022 - 19.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 17

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Timo Hiekkanen

Vastuuopettaja

Mikko Pirinen

Ryhmät

  • AVOINAMK_S22-K23_KXH
    AVOINAMK_S22-K23_KXH_Esitys- ja teatteritekniikka
  • KXH22S2
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma monimuoto

Tavoitteet

Opiskelija tuntee esitys- ja teatteriteknisten äänijärjestelmien laitteet, niiden ominaisuudet, käyttömahdollisuudet, toimintaperiaatteet sekä järjestelmien erityisvaatimukset. Opiskelija osaa soveltaa ammattialan tietoperustaa yksinkertaisiin äänijärjestelmiin. Opiskelija osaa lukea järjestelmiin liittyviä dokumentteja. Opiskelija hahmottaa äänitekniikan merkityksen esitystoiminnan osana ja tuntee ammattialan työnkuvat. Opiskelija tietää järjestelmiin liittyvät turvallisuusriskit ja osaa ottaa ne huomioon.

Sisältö

- äänitekniset järjestelmät, laitteet ja niiden toimintaperiaatteet
- järjestelmiin liittyvät ohjelmistot, signaalinsiirto- ja verkkoratkaisut
- äänijärjestelmän suunnitteluperiaatteet
- äänitekniikan dokumentoinnissa käytettävät symbolit ja merkinnät
- järjestelmiin liittyvät turvallisuusriskit ja -käytännöt

Oppimateriaalit

Kurssin materiaalit jaetaan Google Classroom -työtilan kautta.

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus verkossa (Zoom)
Kontaktiopetus kampuksella
Itsenäiset tehtävät ja ryhmätyöt verkkoalustalla (Google Classroom)

Kurssin opetussessiot ovat pääosin etäsessioita Zoom-alustalla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työelämän asiantuntijoiden vierailijaluentoja

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetussessiot 36h
Tehtävät ja työskentely Classroom-työtilassa 64h

Sisällön jaksotus

Jakso rakentuu ETTE-materiaalin kymmenen kompetenssin ympärille. Kuhunkin kompetenssiin liittyy oppimateriaaliin perehtymistä, kontaktiopetusta, harjoitustehtävä ja varsinainen itsenäinen tehtävä. Lisäksi kontaktiopetukseen liittyen tehdään kompakteja ryhmätehtäviä. Kunkin kompetenssin tehtävät julkaistaan Classroomissa kontaktiopetusaikataulun mukaisesti ja ne jakautuvat koko syksyn ajalle. Kurssin lopuksi tehdään kyselypohjainen päätös- ja palautetehtävä.

Lisätietoja opiskelijoille

Toteutuksen kontaktiopetussessioita tallennetaan esim. Microsoft Stream -palveluun kurssilaisten käytettäväksi Moodle- ja Google Classroom -alustojen kautta. Tallenteita säilytetään enimmillään 2 vuotta. Mikäli opiskelija ei halua osallistua tallennuksiin, on hänen otettava yhteyttä kurssin vastuuopettajaan.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hahmottaa äänijärjestelmän keskeisimmät periaatteet ja eri laitteiden merkityksen järjestelmässä. Opiskelija ymmärtää äänitekniikan merkityksen esitystoiminnan osana ja tuntee ammattialan työnkuvat. Opiskelija noudattaa alan turvallisuuskäytäntöjä toiminnassaan. Opiskelija osaa hakea äänitekniikkaan liittyvää tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää äänijärjestelmien keskeisimmät periaatteet ja eri laitteiden toiminnan järjestelmässä. Hän osaa soveltaa ammattialan tietoperustaa ja teknistä dokumentaatiota äänitekniikkaan liittyvissä tehtävissä. Opiskelija hahmottaa äänitekniikan merkityksen esitystoiminnan osana ja tuntee ammattialan työnkuvat. Opiskelija noudattaa alan turvallisuuskäytäntöjä toiminnassaan. Opiskelija osaa itsenäisesti hakea äänitekniikkaan liittyvää tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää äänijärjestelmien periaatteet ja eri laitteiden toiminnan järjestelmässä kattavasti. Opiskelija käyttää järjestelmällisesti teknistä dokumentaatiota ja ammattialan tietoperustaa ääniteknisissä tehtävissä. Hän hahmottaa äänitekniikan merkityksen esitystoiminnan osana ja tuntee ammattialan työnkuvat. Opiskelija noudattaa alan turvallisuuskäytäntöjä omassa toiminnassaan ja edistää koko työryhmän turvallista työskentelyä. Opiskelija osaa itsenäisesti hakea ja jäsentää äänitekniikkaan liittyvää tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija hahmottaa äänijärjestelmän kokonaisuuden ja eri laitteiden merkityksen järjestelmässä. Opiskelija hahmottaa äänitekniikan merkityksen esitystoiminnan osana ja tuntee ammattialan työnkuvat. Opiskelija noudattaa alan turvallisuuskäytäntöjä toiminnassaan. Opiskelija osaa hakea äänitekniikkaan liittyvää tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät (Google Classroom) 80%
Osallistuminen ja kontaktisessioiden tehtävät 20%

Palauttamalla verkkotentin tai verkkototeutuksen tehtävät opiskelija vakuuttaa osaamisen osoittamisensa perustuvan itsenäiseen tekemiseen ja eettiseen toimintaan. Vilppi voi johtaa jopa vuoden määräaikaiseen erottamiseen ammattikorkeakoulusta. Ammattikorkeakoululaki 932/2014, 38 §. Verkkototeutuksen itsenäisen osaamisen varmistamiseksi opettaja voi harkintansa mukaan edellyttää osaamisen osoittamista valvotuissa olosuhteissa tai suullisella tentillä. Opettaja tiedottaa osaamisen näyttötavasta viimeistään opinnon alkaessa.

Lisätiedot

Suositeltavat muut opinnot: Opiskelija ja opinto-ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.