Siirry suoraan sisältöön

Kulttuuriperinnön tutkimus (5 op)

Toteutuksen tunnus: K000DR87-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.11.2019 - 31.12.2019

Ajoitus

06.01.2020 - 29.10.2020

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 15

Koulutus

  • Konservoinnin tutkinto-ohjelma (YAMK)

Opettaja

  • Kirsi Perkiömäki
  • Paula Niskanen

Vastuuopettaja

Paula Niskanen

Ryhmät

  • K0519S6
    Konservoinnin tutkinto-ohjelma ylempi

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää kulttuuriperinnön prosessina. Opiskelija ymmärtää kulttuuriperinnön historiallisesti muuttuvan luonteen. Opiskelija pystyy hahmottamaan ja analysoimaan kulttuuriperinnön prosessien aineellisia ja aineettomia elementtejä, prosessin vaiheita ja tähän vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija ymmärtää konservaattorin roolin kulttuuriperintökentässä sen vaikuttajana ja tulkitsijana.

Sisältö

Kulttuuriperintö prosessina
Kulttuurinen identiteetti
Kulttuuriperinnön keskeiset käsitteet, ilmiöt ja instituutiot
Kulttuuriperinnön tutkimus konservoinnin näkökulmasta

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeiset menetelmät ja osaa soveltaa niitä konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Opiskelija hallitsee tiedonhankinnan perusteet ja osaa prosessoida hankkimaansa tietoa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on perehtynyt syvällisesti kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeisiin menetelmiin ja osaa soveltaa konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin.
Opiskelija kykenee hankkimaan monipuolisesti tietoa niin kansallisesta kuin kansainvälisestä lähdemateriaalista. Opiskelija osaa prosessoida hankkimaansa tietoa kriittisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on perehtynyt kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeisiin menetelmiin erityisen hyvin ja osaa soveltaa niitä luovasti konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin.
Opiskelija kykenee hankkimaan monipuolisesti tietoa niin kansallisesta kuin kansainvälisestä lähdemateriaalista. Opiskelija pystyy syvällisesti ja laadukkaasti analysoimaan ja prosessoimaan hankkimaansa tietoa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeiset menetelmät ja osaa soveltaa niitä konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Opiskelija hallitsee tiedonhankinnan perusteet ja osaa prosessoida hankkimaansa tietoa.