Kulttuuriperinnön tutkimus (5 op)
Toteutuksen tunnus: K000DR87-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
04.11.2019 - 31.12.2019
Ajoitus
06.01.2020 - 29.10.2020
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 15
Koulutus
- Konservoinnin tutkinto-ohjelma (YAMK)
Opettaja
- Kirsi Perkiömäki
- Paula Niskanen
Vastuuopettaja
Paula Niskanen
Ryhmät
-
K0519S6Konservoinnin tutkinto-ohjelma ylempi
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää kulttuuriperinnön prosessina. Opiskelija ymmärtää kulttuuriperinnön historiallisesti muuttuvan luonteen. Opiskelija pystyy hahmottamaan ja analysoimaan kulttuuriperinnön prosessien aineellisia ja aineettomia elementtejä, prosessin vaiheita ja tähän vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija ymmärtää konservaattorin roolin kulttuuriperintökentässä sen vaikuttajana ja tulkitsijana.
Sisältö
Kulttuuriperintö prosessina
Kulttuurinen identiteetti
Kulttuuriperinnön keskeiset käsitteet, ilmiöt ja instituutiot
Kulttuuriperinnön tutkimus konservoinnin näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeiset menetelmät ja osaa soveltaa niitä konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Opiskelija hallitsee tiedonhankinnan perusteet ja osaa prosessoida hankkimaansa tietoa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on perehtynyt syvällisesti kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeisiin menetelmiin ja osaa soveltaa konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin.
Opiskelija kykenee hankkimaan monipuolisesti tietoa niin kansallisesta kuin kansainvälisestä lähdemateriaalista. Opiskelija osaa prosessoida hankkimaansa tietoa kriittisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on perehtynyt kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeisiin menetelmiin erityisen hyvin ja osaa soveltaa niitä luovasti konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin.
Opiskelija kykenee hankkimaan monipuolisesti tietoa niin kansallisesta kuin kansainvälisestä lähdemateriaalista. Opiskelija pystyy syvällisesti ja laadukkaasti analysoimaan ja prosessoimaan hankkimaansa tietoa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee kulttuuriperinnön ja konservoinnin tutkimuksen keskeiset menetelmät ja osaa soveltaa niitä konservoinnin tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Opiskelija hallitsee tiedonhankinnan perusteet ja osaa prosessoida hankkimaansa tietoa.