OPETUSSUUNNITELMAT
Olet arkistotilassa. Poistu arkistotilasta klikkaamalla tästä.
Etusivu > Arkisto > Ylempi AMK-tutkinto > Rakentamisen koulutusohjelma > Rakentamisen koulutusohjelma, korjausrakentaminen
Ylempi AMK-tutkinto

Rakentamisen koulutusohjelma, korjausrakentaminen

Syksy 2010

Vaihda näkymän jäsentelyä

Rakenne-jäsentelyssä näkyy opetussuunnitelman opintojen ohjeellinen ajoitus eli minä opiskeluvuotena opintojakso suoritetaan. Opintojaksototeutusten tarkennettu aikataulu, eli milloin opinto on mahdollista opiskella lukuvuoden aikana, tulee aina tarkistaa tutkinto-ohjelman julkaisemasta opetustarjonnasta.

Valitse näytettävät lukuvuodet, lukukaudet ja periodit (kun vain yksi vuosi on valittuna) alla olevilla napeilla.

(K = Kevät, S = Syksy)
Lukuvuodet 1 2
Hae taulukosta opintojaksoa: op 1 2 1S 1K 2S 2K 1 2 3 4 1 2 3 4
Korjausrakentaminen
                           
Rakennusfysiikan erikoisopintojakso 5
 
     
           
Rakenteiden vauriot ja kuntotutkimukset 5
 
     
           
Korjausrakennustekniikka 5
   
       
       
Korjausrakentamisen tuotemallinnus 5
   
       
       
Korjausrakentamisen projektinhallinta 5
   
       
       
Opinnäytetyö 30  
   
       
Vanhojen rakenteiden erikoisopintojakso 3
 
     
           
Orientaatio opinnäytetyöhön 2  
   
         
   
2832131517156.56.57.57.58.58.57.57.5
Opintopisteitä per periodi / lukukausi / lukuvuosi 2832131517156.56.57.57.58.58.57.57.5

Ajoitussuunnitelman opinnot on suunniteltu siten että lukuvuodessa opiskellaan 60 opintopistettä.Opintojen suunniteltua ajoitus voi vaihtua opintojen aikana.

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Kuvaus

Tutkintonimike insinööri (ylempi AMK)
Kesto 2 vuotta, laajuus 60 opintopistettä
Aloituspaikkoja 30
Opetuspaikka Agricolankatu 1-3, Helsinki

Tavoitteet

Korjausrakentamisen osuus talonrakennustekniikan arvosta on jo lähes puolet. Lähivuosina olemassa olevan rakennuskannan korjaaminen tulee vielä lisääntymään - edessä ovat suurten lähiöiden julkisivukorjaukset, hissien rakentaminen ja linjasaneeraukset. Useassa korjausrakentamiskohteessa, etenkin vanhojen teollisuusrakennusten ollessa kyseessä, rakennusten käyttötarkoitus tulee muuttumaan. Kosteus- ja homevaurioiden korjaaminen sekä sisäilmaongelmien ratkaiseminen tulevat vaatimaan yhä enemmän vanhojen rakennustemme korjaamiselta.

Korjausrakentamisen koulutuksen kehittämisessä peruslähtökohtina ovat ilmaston muutos ja energiatehokkuuden parantaminen. Energiakysymykset tulevat olemaan erityisen tärkeitä lähivuosina ja aiheuttavat suuria muutoksia rakentamiseen ja alan määräyksiin. Korjausrakentaminen ei ole tulevaisuudessa vain vaurioiden korjaamista vaan yhä enemmän kiinteistön laadullisen tason parantamista.


Työtehtävät
Työtehtäviä riittää korjausrakentamisen alalla niin kuntotutkijoille, suunnittelijoille kuin tuotantoon painottuville osaajille. Ylempi amk-tutkinto antaa valmiudet korjausrakentamisen asiantuntemusta vaativiin työelämän kehittämistehtäviin.