Siirry suoraan sisältöön

Elokuvafestivaalin tuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00DO31-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2019 - 25.08.2019

Ajoitus

01.08.2019 - 08.11.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 10

Koulutus

  • Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Johanna Wartio

Vastuuopettaja

Leena Björkqvist

Ryhmät

  • KUVAO
    Kulttuurituotannon syventävät opinnot

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa elokuvaklubi-konsepteja ja elokuvafestivaali-konsepteja. Hän tuntee elokuvatapahtuman onnistumisen edellytykset. Opiskelija osaa toimia elokuvatapahtumatuotannon kentällä ja tuntee kansainvälisen yhteistyön merkityksen.

Sisältö

Opiskelija syventää tapahtumatuotannon osaamistaan todellisessa työympäristössä tehtävän elokuvatapahtuman tuotantotiimissä. Opiskelija oppii toimimaan tuottajana elokuvaklubitoiminnassa ja elokuvafestivaalitoiminnassa, oppii elokuvatapahtumatuotannon eri osa-alueet; sisällön suunnittelun, yhteistyökumppaniyhteistyön, asiantuntijayhteistyön, rahoituksen ja resursoinnin, logistisen ja teknisen suunnittelun, dokumentoinnin, viestinnän, konseptoinnin ja tavoittavuuden arvioinnin. Opiskelija ymmärtää elokuvatapahtuman onnistumisen edellytykset, elokuvatapahtumien kehityksen ja tämän päivän mahdollisuuksia ja haasteita sekä sosiaalisen yhteisöllisyyden merkityksen ja vaikutukset elokuvatapahtumatoiminnan suunnittelussa ja johtamisessa.

Aika ja paikka

19.8.-15.11.2019

Opetusmenetelmät

Luennot, tuotantotyöskentely, opetuskeskustelut, oppimistehtävät, palautekeskustelu.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Voimaa elokuvasta on Metropolian ESR-rahoitteinen TKI hanke, missä järjestetään yhteisöllisiä elokuvaklubeja oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille ja paikallisille nuorille TE-toimiston asiakkaille. Hanke osallistu myös Tutu ry:n kolmepäiväiselle Refugee Film Festival elokuvafestivaalille, minkä puitteissa opintojakson käytännön osuus suoritetaan. Tuotantotyöskentely tapahtuu n. 15.9.-2.11. aikana.
Toimimme yhteistyössä DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n, Ohjaamo Helsingin, Artova ry:n ja Tutu ry:n sekä monien muiden yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja elokuva-alan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja. Ei hyväksilukuja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan kuormitus: 5 lähiopetuspäivää -> 40 tuntia.

Oppimistehtävät, itsenäistä työskentelyä, oman elokuvatapahtuman toimintasuunnitelman kirjoittamista, käytännön osuudesta työskentelystä tehtävä oppimispäiväkirja -> 27 tuntia.

Käytännön osuus Refugee Film Festivalin tuotannon työyhteisössä -> 68 tuntia.
(15.9.-15.11.2019)

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

- Opiskelija tuntee elokuvatapahtumatuotannon edellytykset.
- Opiskelija tuntee elokuvatapahtumatuotannon keskeiset toimenpiteet ja tavoitteet.
- Opiskelija ymmärtää elokuvatapahtumatuotannon fasilitoinnin periaatteita ja kykenee myös toteuttamaan niitä aidossa työympäristössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

- Opiskelija osaa työskennellä sujuvasti osana elokuvatapahtumatuotannon organisaatiota.
- Opiskelija osaa suunnitella elokuvatapahtumatuotannon kokonaisuuden.
- Opiskelija ymmärtää elokuvatapahtumatuotannon onnistumisen edellytykset ja osaa toimia niiden periaatteiden mukaisesti.
- Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa fasilitoituja keskusteluja ja käyttää immersiivisiä keinoja elokuvatapahtumatuotannossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

- Opiskelija hallitsee erilaisille kohderyhmille suunnattujen elokuvatapahtumatuotantojen suunnittelun, toteutuksen, dokumentoinnin ja tavoittavuuden arvioinnin.
- Opiskelija hallitsee tarkoituksenmukaisen ja digivälineitä hyödyntävän elokuvatapahtumatuotannon markkinoinnin, tiedotuksen, sisällön suunnittelun, logistiikan ja tekniikan, rahoituksen ja resurssoinnin, dokumentoinnin, konseptoinnin ja tavoittavuuden arvioinnin.
- Opiskelija hallitsee yleisötyön suunnittelun, fasilitoitujen keskustelujen ja immersiivisten keinojen käytön elokuvatapahtumatuotannossa.
- Opiskelija toimii sujuvasti oman tuotantotiiminsä aktiivisena jäsenenä aidossa työympäristössä, kykenee soveltamaan oppimaansa ja kehittämään elokuvatapahtumakonsepteja asiantuntijatomijoiden kanssa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

- Opiskelija tuntee elokuvatapahtumatuotannon edellytykset.
- Opiskelija tuntee elokuvatapahtumatuotannon keskeiset toimenpiteet ja tavoitteet.
- Opiskelija ymmärtää elokuvatapahtumatuotannon fasilitoinnin periaatteita ja kykenee myös toteuttamaan niitä aidossa työympäristössä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytyn arvosanan edellytyksenä on tuotantoon osallistuminen (50%), realistisen tuotantosuunnitelman laatiminen, suunnitelman esittely sekä kriittinen itsearviointi, jos-sa osoitetaan kykyä hahmottaa kehittämiskohteita omassa elokuvatapahtumatuotanto-toiminnassa.
Tuotantotyöskentely 50% (68t)
Lähiopetus 30% (40t) Läsnäolo luennoilla 100%
Kirjallinen työ 20% (27t)
Oppimistehtävät: Oppimispäiväkirja tuotantotyöskentelystä, elokuvatapahtuman toi-mintasuunnitelma ja suunnitelman suullinen esitys.

Esitietovaatimukset

Suositellaan kulttuurituotannon opetussuunnitelman Projektinhallinta tapahtumatuotannossa (5 op) ja Kulttuurialan projektityö (5 op) opintojaksojen suoritusta, tai opetussuunnitelmasta riippuen sitä vastaavaa osaamista tuottaneen opintojakson hyväksyttyä suoritusta.