CAD/ 3D II (5 op)
Toteutuksen tunnus: KQ00BT60-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.05.2019 - 31.08.2019
Ajoitus
26.08.2019 - 13.09.2019
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tuomo Äijälä
Vastuuopettaja
Tuomo Äijälä
Ryhmät
-
KXE18S1TMTeollinen muotoilu
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee teknisen piirustuksen perusteet. Opiskelija oppii erottamaan eri mallinnusmenetelmät; tilavuusmallinnus määrittelee tilavuuden, pintamallinnus tilavuutta rajaavan pinnan. Opiskelija oppii tilavuusmallinnuksen ja -mallintimen käytön perusteet sekä hyödyntämään pinta- ja tilavuusmallinnuksen erityispiirteitä ja käyttöä huomioiden tuotannolliset lähtökohdat.
Sisältö
- Teknisen piirustuksen kuvausmenetelmät, mittakaavat, leikkaukset ja mitoitus
- Piirrepohjaisen 3D-tilavuusmallinnuksen perusteet
- Mallinnustapojen ja -ohjelmistojen tarkoituksenmukainen soveltaminen ja yhteiskäyttö eri käyttötarkoituksissa
- Tiedonsiirron vaatimukset eri CAD-järjestelmien välillä
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa 3D- tilavuusmallinnuksen. Opiskelija osaa erottaa eri mallinnusmenetelmät, hyödyntää pinta- ja tilavuusmallinnuksen erityispiirteitä ja käyttöä sekä huomioida tuotannolliset lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa hyvin 3D- tilavuusmallinnuksen. Opiskelija osaa erottaa hyvin eri mallinnusmenetelmät, hyödyntää pinta- ja tilavuusmallinnuksen erityispiirteitä ja käyttöä sekä huomioida tuotannolliset lähtökohdat.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa erinomaisesti 3D- tilavuusmallinnuksen. Opiskelija osaa erottaa eri mallinnusmenetelmät erinomaisesti. Opiskelija
osaa hyödyntää erinomaisesti pinta- ja tilavuusmallinnuksen erityispiirteitä ja käyttöä sekä huomioida tuotannolliset lähtökohdat.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa 3D- tilavuusmallinnuksen. Opiskelija osaa erottaa eri mallinnusmenetelmät, hyödyntää pinta- ja tilavuusmallinnuksen erityispiirteitä ja käyttöä sekä huomioida tuotannolliset lähtökohdat.