Opinto-opas

Metropolia Youtubessa  Metropolia Linkedinissä  Metropolia Twitterissä Metropolia Facebookissa
 

Opiskelija-ateriat

Kansaneläkelaitos Kela myöntää tukea opiskelijoiden aterioihin. Korkeakouluopiskelija on oikeutettu saamaan alennuksen opiskelija-aterian hinnasta ravintoloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä.

Löydät listan ravintoloista Kelan sivuilta. Näissä ravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston vahvistamia ateriakokonaisuuksien enimmäishintoja. Ravintolan pitäjä on vähentänyt aterian enimmäishinnasta ateriatuen, eli maksat ateriastasi siis tuen verran vähemmän. Ateriatuen määrä on 1,84 euroa aterialta.

Jos et ole Suomen kansalainen, olet oikeutettu ateriatuettuun ruokailuun myös edellä mainittujen edellytysten täyttyessä. Jos kuitenkin olet Suomessa suorittamassa vain ulkomaiseen korkeakoulututkintoon liittyvää työharjoittelua, et ole oikeutettu ateriatuettuun ruokailuun.

Saat alennushintaisen aterian näyttämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia. Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, mutta suoritat opintoja, jotka oikeuttavat ateriatuettuun ruokailuun, korkeakoulusi vastaa tällöin ateriatukikortin myöntämisestä sinulle.

Lisätietoja: Kela

Sivu päivitetty 22.04.2013