Opinto-opas

Metropolia Youtubessa  Metropolia Linkedinissä  Metropolia Twitterissä Metropolia Facebookissa
 
Etusivu  Käytännön tietoa opiskelijoille  Opetustilat ja laitteet

Opetustilat

Metropolia Ammattikorkeakoulun viihtyisät, turvalliset ja oppimistoimintaa tukevat tilat tarjoavat ajanmukaiset puitteet opiskeluun ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämiseen.

Metropolian toimipisteet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla - Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla - hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella.

Toimipisteiden keskeiset sijainnit tehostavat opetuksen ja yrityselämän välisten yhteyksien luomista.

Nykyaikainen oppimisympäristö kehittyvään opetukseen

Metropolian vanhimmat kiinteistöt ovat peräisin 1800-luvulta ja uusimmat 2000-luvun puolelta. Ikäeroista riippumatta kaikki Metropolian kiinteistöt edustavat rakennusaikansa arvokkuutta tämän päivän teknologialla tuettuna.

Toimipisteiden opetustilojen tietokoneet, datatykit ja verkkoyhteydet mahdollistavat nykyaikaisen, alati kehittyvän opiskelutoiminnan toteuttamisen.

Toimipisteiden langattomat tietoliikenneyhteydet tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä opintoasioihin luokkatilojen lisäksi myös muissa tiloissa, esimerkiksi ruokaloissa ja aulatiloissa.

Metropolian opiskelijakunta METKA järjestää ohjattua liikuntatoimintaa opiskelijoille ja henkilöstölle kaikissa toimipisteissä, joissa sijaitsee liikuntatiloja. Lisäksi, tietyissä toimipisteissä sijaitsevat kuntosalit ovat opiskelijoiden käytettävissä.

Metropolian toimipisteet ja kiinteistöpalvelut

Metropolia Ammattikorkeakoululla on 21 toimipistettä, mitkä kattavat yhteensä noin 117 000 neliömetriä. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla palvellen ammattikorkeakoulun 14 000 opiskelijaa ja 1000 opettajaa sekä muun henkilöstön edustajaa.

Metropolian tiloja ja kiinteistöpalveluja hallinnoi Talous- ja hallintoyksikön alaisuudessa toimiva Kiinteistöpalvelut -yksikkö.

Kestävä kehitys huomioidaan Metropolian päivittäisessä toiminnassa ja kiinteistöpalveluissa muun muassa jätteiden lajittelulla ja siivoustarvikkeiden valinnalla.

Säilytyslokerot ja -kaapit

Joissakin Metropolian toimipisteissä on opiskelijoiden käyttöön tarjolla joko kaappeja tai lokeroita. Panttia tai kirjallista lupaa käyttöönottoon ei tarvita, oman lukon tuominen riittää. Lokerot ja kaapit ovat käytössä lukuvuosittain ja ne tulee tyhjentää aina 31.5 mennessä. Kiinni jätetyt kaapit ja lokerot avataan Metropolian toimesta aina kesän aikana syksyä varten eikä niiden sisältöä säilytetä. Ottamalla kaapin tai lokeron käyttöönsä opiskelija hyväksyy nämä käyttöehdot.

Metropolian toimipisteet koulutusaloittain

  • Tekniikan ja liikenteen koulutusala toimii kymmenessä kiinteistössä
  • Sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmat toimivat neljässä kiinteistössä
  • Kulttuurialan koulutusohjelmat toimivat viidessä kiinteistössä
  • Liiketalouden koulutusala toimii yhdessä kiinteistössä

Metropolian Ammattikorkeakoulun opetustilat, kirjastot ja liikuntatilat kutsuvat opiskelijansa viihtymään Suomen suurimmassa ammattikorkeakoulussa.

Sivu päivitetty 12.06.2015