Opinto-opas

Metropolia Youtubessa  Metropolia Linkedinissä  Metropolia Twitterissä Metropolia Facebookissa
 
Etusivu  Käytännön tietoa opiskelijoille  Kansainvälisyys  Opiskelijavaihto ja harjoittelu

Opiskelijavaihto ja harjoittelu ulkomailla

 Opiskelijavaihtoon osana opintoja

Metropolian opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoistaan ulkomailla opiskelijavaihdossa. Yli 500 opiskelijaa tarttuu tilaisuuteen vuosittain. Opiskelu ulkomailla on parhaimmillaan avartava kokemus, jonka kautta oppii tärkeitä taitoja tulevaa uraa varten.

Metropolialla on yli 350 yhteistyökorkeakoulua. Vaihtoon voi lähteä koulutusalasta riippuen Eurooppaan, Aasiaan, Oseaniaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan. Listat partnerikorkeakouluista on jaoteltu aloittain.

Vaihto-opiskelun kesto riippuu vastaanottavan korkeakoulun lukukausista. Yleensä vaihto kestää kolmesta kuukaudesta vuoteen. Opiskelija seuraa vaihtokorkeakoulunsa normaalia opetusta. Opinnot hyväksiluetaan Metropolian tutkintoon.

Suositus on, että tutkinto-ohjelmasta riippuen opiskelijavaihtoon voi lähteä aikaisintaan toisena opiskeluvuotena, mutta yleensä vaihdon anti on sitä suurempi, mitä pidemmälle ammattiopinnot ovat edenneet.

Amk-tutkintotasolla sekä päivä- että monimuotototeutuksen opiskelijat voivat hakea opiskelijavaihtoon. Opiskelijavaihtoon saa vaihto-ohjelmien apurahaa. Perheelliset opiskelijat ja opiskelijat, joilla on esimerkiksi vamma, sairaus, oppimisvaikeus tai muu erityistarve, voivat hakea lisäapurahaa Erasmus+, Nordplus- ja FIRST-ohjelmissa. Opintotukeen oikeutetut opiskelijat saavat myös opintotukea vaihdon ajalta.

Lisätietoja Metropolian opiskelijavaihdon mahdollisuuksista ja käytännöistä löytyy Tuubi-intranetistä kohdasta "Opiskelijalle".

Heräsikö sinulla kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä!

Harjoitteluun ulkomaille

Kaikki Metropolian AMK-tutkinnot sisältävät harjoittelun. Voit tehdä osan tai koko harjoittelun ulkomailla.

Kansainvälisessä harjoittelussa saat työkokemuksen lisäksi kehitettyä kielitaitoasi ja syvennettyä kulttuurienvälistä osaamistasi sekä kartutettua roppakaupalla mielenkiintoisia kokemuksia.

Harjoitteluun saa harjoitteluohjelmien apurahaa. Perheellisille opiskelijoille on mahdollisuus lisäapurahaan Erasmus+, Nordplus- ja FIRST-ohjelmissa. Opintotukeen oikeutetut opiskelijat saavat myös opintotukea harjoittelun ajalta.

Lisätietoja Metropolian kansainvälisistä harjoittelumahdollisuuksista ja käytännöistä löytyy Tuubi-intranetistä kohdasta "Opiskelijalle".

Heräsikö sinulla kysymyksiä? Ota meihin yhteyttä!

Sivu päivitetty 27.04.2016