Opinto-opas

Metropolia Youtubessa  Metropolia Linkedinissä  Metropolia Twitterissä Metropolia Facebookissa
 
Etusivu  Käytännön tietoa opiskelijoille

Käytännön tietoja opiskelijoille

Tämä Metropolian opinto-oppaan osio sisältää käytännön tietoja opiskelusta ja siihen liittyvistä asioista, kuten lukuvuoden ajoituksesta.

Uudet opiskelijat

Uusille opiskelijoille suunnattu materiaali löytyy Materiaalia hyväksytyille -sivulla

Metropolian opiskelijapalvelut

 

Opintotoimisto neuvoo mm. opiskeluoikeuteen, ilmoittautumismenettelyyn sekä opintotukeen liittyvissä asioissa. Lisäksi opintotoimistosta saat erilaisia opiskeluun liittyviä asiakirjoja, esim. opiskelutodistukset, opintosuoritusotteet sekä liikenneyhtiöiden alennuslippuhakemukset.

 

Opintotukineuvoja auttaa Kelan opintotuen hakemisessa. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä sekä opintolainan valtiontakauksesta. Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat oppilaitokseen hyväksyminen, päätoiminen opiskelu, opinnoissa edistyminen ja taloudellisen tuen tarve.

 

Kansainvälisten asiain toimisto kertoo mahdollisuuksista suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla. Metropolialla on opiskelijavaihtoa yli 350 partnerikorkeakoulun kanssa. Opiskelu ulkomailla on parhaimmillaan avartava kokemus, joka antaa kielitaidon lisäksi  tärkeitä taitoja ja valmiuksia myös tulevaa uraa varten.

 

Rekrytointipalvelut tukee opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työllistymistä. Verkosto koulutusaloilla auttaa työnhaussa ja urasuunnittelussa mm.  välittämällä työtarjouksia intranetissä ja järjestämällä työnantajaesittelyjä. Tukitiimi ylläpitää sähköisiä kohtaamispaikkoja opiskelijoille ja työnantajille sekä avustaa niiden käytössä (Jobstep.net, sosiaalisen median sovellukset).

 

Kirjasto on avoin kirjasto, jonka palveluita, kokoelmia ja tiloja voivat käyttää kaikki tiedontarvitsijat. Kirjaston kokoelmat ja asiantuntemus painottuvat erityisesti kulttuurialan, sosiaali- ja terveysalan, tekniikan ja liikenteen sekä liiketalouden ja yhteiskuntatieteiden aineistoon.

Sivu päivitetty 28.04.2016